Razzia: Hver femte kræmmer arbejdede sort

Foto: TV ØST

Skat fik pæn gevinst på lollandsk kræmmermarked, hvor en ud af fem var på overførselsindkomst.

Kontrolfolk fra Skat mødte mange personer på overførselsindkomst, da man i sidste weekend lagde vejen forbi et kræmmermarked i Døllefjelde-Musse på Lolland.

I alt 110 personer - svarende til hver femte i boderne - fik støtte af det offentlige samtidig med, at de solgte varer på markedet.

- Vi oplever desværre, at flere personer både er på overførselsindkomst og samtidig arbejder på markedet uden tilladelse. Og det går selvfølgelig ikke, siger skattedirektør Per Jacobsen, Skat.

Selv om et kræmmermarked kan lyde relativt uskyldigt, så ser Skat på markedet som en seriøs og professionel udfordring.

- Vi ser det som en naturlig del af vores indsats i forhold til sort arbejde, siger Per Jacobsen. Han henviser til, at der med 400 sælgere på markedet er tale om en relativt stor samlet forretning.

Skat aflægger jævnligt kræmmermarkederne besøg og møder ofte gengangere. Per Jacobsen glæder sig dog over, at kun en stadeholder, der havde fået påbud om at føre logbog over ansatte på standen, overtrådte denne regel.

De kræmmere, der samtidig var på overførselsindkomst, bliver nu indberettet til kommunerne.

Tre udenlandske virksomheder blev registreret for moms. To andre virksomheder, som ikke var registreret i RUT-registret over udenlandske udbydere, bliver anmeldt til politiet og får formentlig hver en bøde på 10.000 kroner.

To udenlandske boder blev lukket på grund af problemer med deres registreringer, og en enkelt illegal indvandrer blev overladt til politiet.

17 stande havde åbenlyse problemer med registrering af deres ansatte, og de 16 får pålagt at føre logbog.

Den sidste havde en logbog i forvejen og bliver indstillet til en bøde, fordi logbogen ikke var ført ordentligt.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App