Rask drabsmand får behandlingsdom

Den tidligere FN-soldat fra Brandstrup bliver i morgen idømt en behandlingsdom for drabet af sin gode ven Thomas Juul og endnu et drabsforsøg. Men André von Wowern er mentalundersøgt og fundet rask

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det giver slet ingen mening, man sender en rask mand i behandling på et sindssyge hospital, hvad skal han dér? Maria Juul, der er søster til den dræbte Thomas Juul, taler i vrede stød, der afsløre hvor oprørt hun er.

Statsadvokaten på Sjælland oplyser at André Von Wowern er blevet mentalundersøgt, og at han i den sammenhæng blev erklæret rask. Så selvom han var sindssyg i gerningsøjeblikket, som følge af et længere tids misbrug af ametamin, så er han i dag en rask mand.

- Vores retsfølelse ligger på et meget lille sted, jeg forstår slet ikke det her, siger Maria Juul, der frygter at hendes brors morder skal komme ud om allerede to år, når lægerne på behandlinsstedet ikke længere ved, hvad de skal stille op med en rask mand.

En april morgen i 2006 havde den tidligere FN-soldat André von Wowern lavet en liste over mænd, han mistænkte for at have været i seng med hans kone. Han var i tvivl, om han selv var far til sine børn, har han forklaret i retten. På listen var 5-6 navne på nogle af hans gode venner.

Den 28-årige Thomas Juul var den første André von Wowern skød. Det skete omkring klokken 4 om morgenen. Derefter tog han videre forbi andre venner, men ingen lukkede op. Omkring klokken 11 var han nået til Michael Nielsen, som åbnede døren og blev skudt i maven. Michael Nielsen var i livsfare, men blev reddet på Rigshospitalet.

- Hvordan kan man være sindssyg i gerningsøjeblikket, når gerningsøjeblikket strækker sig over mere end 7 timer, spørger Maria Juul.

André Von Wowern var påvirket af amfetamin i gerningsøjeblikket og blev derfor erklæret sindssyg, men statsadvokaten og landsretten vurderede at sindssygen var selvpåført. Derfor kunne André Von Wowern idømmes 16 år i fængsel ved hjælp af en undtagelses-paragraf i straffelovens paragraf 16.

Den vurdering var Højesteret uenig i. Og i december blev det besluttet, at drabsmanden ikke kunne idømmes fængselsdom, men at der skulle ske en ny strafudmåling - denne gang inden for rammen af en behandlingsdom.

Tirsdag den 27. maj afgør landsretten i Nykøbing Falster hvor streng og hvor lang denne dom skal være. Statsadvokaten går efter en tidsubestemt dom, hvor der skal en ny retskendelse til før André Von Wowern kan sættes fri. 

 

 

 

 

 

 


Nyhedsoverblik