20 friske kammuslinger
Salt- peber- sukker
1 limefrugt
200 gr. bælgede ærter
180 gr. creme fraiche 18%
12 tynde skiver rugbrød
100 gr rygeost
1 bdt purløg
1 bdt radiser
Start med at marinere kammuslingerne. To stk. pr. person, halveres og strøs med salt, peber, sukker og saft fra en limefrugt.
Stil muslingerne på køl i mindst 8 timer
Ærtemos:
Bælg ærterne og blancher dem, ved at give dem et hurtigt opkog i letsaltet vand. Køl dem hurtigt af. Blend ærterne i en foodprocessor, tilsat 80 gr. .creme fraiche 18%, samt salt og peber
Skær tynde skiver af rugbrød og rist dem i ovnen ca. 8 - 10 min på 200 gr.
Rygeost og 100 gr. creme fraiche røres sammen og tilsættes fint hakket purløg
Radiser skæres tyndt f. eks med tyndskræller
Umiddelbart inden servering steges tre stk. kammuslinger pr. person ca. 1- 1½ min på hver side
[video:videonode:114327]