Private solceller giver forsvindende lidt el

Foto: TV ØST

Trods massiv statslig opbakning til private solcelleanlæg, så er det ikke noget der rykker ved samfundets overordnede elforbrug.

Det er blevet meget populært for husejere at få private solcelleanlæg. Men på trods af massiv statslig opbakning, så er de private solcelleanlæg ikke noget, der rykker ved samfundets overordnede elforbrug. Det fortæller Jan Vedde, bestyrelsesmedlem i Dansk Solcelleforening, til DAGBLADET Ringsted.

- Der er cirka én million private hustage i Danmark, som egner sig til solceller. Og hvis 10 procent, altså 100.000 af disse har et solcelleanlæg, så vil det kun bidrage med én procent af Danmarks elforbrug. Det er altså ikke noget, man kan basere den danske energipolitik på, siger han.

Han mener, at man ved at inddrage industribygningers tage kan hente yderligere halvanden procent af elforsyningen. Og endelig kunne man - som i Tyskland - tage markerne i brug. 200 danske fem megawatt solcelleparker fylder i alt 1100 hektar, svarende til 0,04 procent af landbrugsarealet. Det vil give yderligere 2,5 procent, altså i alt fem procent, fastslår Jan Vedde over for DAGBLADET Ringsted.

Enhedslistens energi- og klimaordfører Per Clausen mener, at der er grund til at se på, om vi kan få mere miljø for pengene ved at bruge solen i store fjervarme- og elforsyningsanlæg.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App