Præstø-ulykke ender måske i retten

Foto: TV ØST

I denne uge kom det frem, at flere personer er sigtede i sagen. Og om en måneds tid offentliggør Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi om de sigtede så også bliver tiltalt for at være ansvarlige for ulykken. En offentliggørelse som de 13 familier lige nu venter i spænding på.

- Det var jo ikke et hændeligt uheld, det der skete den 11. februar sidste år, siger Charlotte Dyhrberg Breinbjerg, som er mor til 17-årige Signe Dyhrberg Jensen, der endnu er under intens genoptræning efter kæntringsulykken på Præstø Fjord sidste år.

Derfor venter hun og de øvrige familier de i disse uger i spænding på om Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi beslutter at rejse tiltale mod de personer, der allerede er sigtede i sagen.

- Det betyder meget for os, at der bliver placeret et ansvar for den her ulykke og for de fatale konsekvenser, som ulykken har haft for os. Jeg tror slet ikke, at ledelsen på Lundby Efterskole er klar over, hvad vi går igennem efter det her, siger Charlotte Dyhrberg Jensen.

I september sidste år udkom Haverikommissionens rapport om ulykken. Rapporten rettede en sønderlemmende kritik mod Lundby Efterskoles håndtering af sikkerhed i forbindelse med dragebådssejlads. På baggrund af rapporten politianmeldte Søfartsstyrelsen Lundby Efterskole og sagde dengang:

- Vi mener, at der foreligger overtrædelser af vores lovgivning. Men vi vil ikke komme nærmere ind på hvilke, fortalte Christian Breinholdt, vicedirektør i Søfartsstyrelsen den 14. september til TV2 ØST.

Lige siden har Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi arbejdet med sagen:

- Det er en meget omfattende sag, som har taget lang tid at behandle, fordi der er mange parter involveret. Men vi forventer i løbet af en måneds tid, at forelægge statsadvokaten et udkast til anklageskrift, fortæller politiadvokat Michael Boolsen.

Forstander på Lundby Efterskole, Truels Truelsen, har ikke ønsket at kommentere sagen.

 

02:06 Luk video

 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App