Politimand træt af at undskylde på "firmaets" vegne

Foto: TV ØST

Intern debat blandt ansatte hos politiet, efter det har været udsat for kritik.

Nylige artikler i dagbladet Nordvestnyt om en politistyrke, som ikke rykker på borgernes anmeldelser, har skabt intern debat blandt de ansatte i politikredsens beredskab.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

- Vi kiggede lidt på hinanden, da artiklerne blev rundsendt. Os på gulvet ved jo godt, at mellem klokken 8 og 16 kan borgerne få al den hjælp, de skal have. Resten af døgnet ser det helt anderledes ud, siger en politiassistent, der er ansat i Midt- og Vestsjællands Politi. Han vil gerne være anonym.

- Kulturen i politiet er jo sådan, at man ikke ytrer sig. Men vi i det akutte beredskab føler efterhånden, at vi ikke kan passe vores arbejde ordentligt, siger han til dagbladet Nordvestnyt.

 

I en del af politikredsen er der efter klokken 16 blot en patruljevogn til at dække hele lokalpolitiets område, andre steder er der to. Syv til otte patruljevogne og nogle dage to hundevogne, som dækker hele politikredsen, det er beredskabet i Midt- og Vestsjælland frem til klokken syv om morgenen. Så der skal ikke meget til at forsinke indsatsen.

I rapporten over Midt- og Vestsjællands Politis indsats i det forgangne år er responstiden opgjort til 9,27 minutter. Men det er et gennemsnit over hele døgnet, som ikke tager højde for de nedskæringer, der især har ramt beredskabet i aften- og nattetimerne, hvor politifolkene får højere løn.

- I det akutte beredskab kan vi virkelig mærke, at der er skåret ind til benet, det er totalt udpint. Hvis vi ved, at der bliver løsladt en kendt indbrudstyv, kan vi ikke følge ham og måske forhindre de fire indbrud, han begår første dag, han er ude. Vi er nødt til at vente på anmeldelserne. Så bliver der oprettet en indbrudsgruppe, når det bliver for voldsomt.

Blandt de nyuddannde politifolk overvejer op mod 25 procent at forlade politikorpset igen. Men det er ikke vejen frem for den erfarne politiassistent.

- I bund og grund er det stadig et givende job. Jeg gør en forskel hver dag, men jeg er træt af, at vi så tit er nødt til at undskylde på »firmaets« vegne, når vi er sent fremme, siger politiassistenten til avisen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App