Politiet afhører mistænkt om farligt stof

Foto: TV ØST

Politiet mistænker 19-årig for at levere det farlige stof, der fik tre unge til at falde bevidstløse om på Døllefjelde-Musse markedet.

Politiet har afhørt en 19-årig mand fra Midtsjælland, som mistænkes for at have fremstillet det fantasy-lignende stof, der natten til lørdag nær havde kostet tre unge livet på Døllefjelde-Musse Marked på Lolland.

 - Han er blevet afhørt med en sigtets rettigheder, men er foreløbig hverken anholdt eller sigtet i sagen, siger vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Bo Petersen.

 Tre unge blev fundet bevidstløse i ølteltet på markedet, efter at de havde drukket en blanding af fælgrens og kaustisk soda. Blandingen minder om stoffet fantasy, der bruges i technomiljøet. Og det kan være livsfarligt.

 - Man kan miste evnen til selv at trække vejret, sagde John Andersen, vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

 Ifølge politiet havde de unge købt en halv liter af stoffet i en colaflaske.

 - De havde taget en mundfuld hver, og det mistede de bevidstheden af, så det er barske sager, siger han.

 Ifølge John Andersen havde sælgeren blandet otte liter af det farlige stof, og Sydsjællands og Lolland-Falsters politi advarer nu derfor om, at der kan være mere af det farlige stof i omløb.

En af de unge blev lagt i kunstigt koma, men alle tre vågnede lørdag morgen, tilsyneladende uden mén.

I løbet af lørdagen fandt politiet frem til den 19-årige, som mistænkes for at have fremstillet den giftige blanding.

- Han er blevet afhørt på sin bopæl og har erkendt, at han tidligere har fremstillet fantasy. Men han nægter, at det er ham, der har lavet det, som de tre unge indtog, siger Bo Petersen.

Politiet har fundet nogle ting på hans adresse, som nu skal undersøges nærmere, før det bliver endeligt afgjort, om den 19-årige skal sigtes i sagen.

ritzau/

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App