Politiet advarer mod falske tusindlapper

Foto: TV ØST

11 anmeldelser af falske tusindkronesedler har fået Sydsjællands– og Lolland-Falsters Politi til at advare mod uægte sedler.

-De var ovre i ekspeditionen i vores kiosk, og de betalte med den falske tusindkroneseddel. Vi opdagede først, at sedlen var falsk, da den kom retur i vores pengeautomat, som sorterer alle falske sedler fra, siger Frank Lund Petersen fra Kvickly i Vestsjællandscentret i Slagelse.

Kvickly er bare en af de forretninger, som har modtaget falske tusindkronesedler. Også T. Hansen og to aldi-forretninger har stået i samme situation i Slagelse.

Det er ikke umiddelbart til at se, at sedlerne er falske. Der er dog enkelte ting, som man skal være opmærksom på, hvis man modtager tusindkronesedler.

-Man skal være meget opmærksom på, at de er utroligt vellignende. Men man kan kende forskel på dem ved, at den ægte seddel er blank i solvognen, mens solvognen på den falske er fuldstændig sort, siger Hugo Larsen, Vicepolitikommissær hos Lokalpolitiet i Slagelse.

Desuden har alle sedlerne det samme løbenummer, der lyder 240248F.

T. Hansen på Japanvej opdagede heller ikke, at en af de sedler, som de havde fået i kassen, var falsk, før det var for sent.

-Man kan ikke se med det blotte øje, at det er en falsk tusindkroneseddel. Men da vi fik lagt både en ægte og en falsk ved siden af hinanden, så kunne man sagtens se det, siger Lasse Seiling, der er Souschef i T. Hansen.

Modtager man en falsk tusindkroneseddel, så er rådet fra Lokalpolitiet i Slagelse klart.

-Ring hurtigst muligt til politiet på 112. Så kommer vi så hurtigt, vi kan, siger Hugo Larsen, vicepolitikommissær.

 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App