Plejebørn bliver gidsler i lønkamp

Foto: TV ØST

Flere kommuner vil have plejeforældre til at gå ned i løn. Ellers finder kommunen et andet sted til barnet. Det har fået plejefamlier fra blandt andet Faxe og Slagelse Kommune til at søge hjælp hos Plejefamiliernes Landsforening.

Flere plejeforældre står landet over i et følelsesmæssigt dilemma. Nu vil kommunerne nemlig skære i deres løn, og hvis ikke de accepterer en lønnedgang, vil kommunerne finde en anden løsning for plejebarnet, der i de fleste tilfælde har boet hos disse familier det meste af deres liv. Det skriver metroXpress.

Plejefamiliernes Landsforening (PLF) er den sidste tid blevet kontaktet af familier fra hele landet, blandt andet Faxe og Slagelse, der er blevet kontaktet af kommuner, som vil sænke deres løn.

- Plejebørnene bliver jo en del af familierne. De bliver jo elsket lige så højt som de biologiske børn i familierne. Så når kommunerne siger, at familierne skal gå ned i løn, er det ren afpresning med børnene som gidsler, siger formand for PLF, Jens Vegge Bjørck, til metroXpress.

Stor opbakning til plejefamilier

Jens Vegge Bjørck er ikke den eneste, der er forarget over kommunernes håndtering.

- Man kan ikke diktere på den måde, at man vil blive fyret som plejefamilie, hvis man ikke vil acceptere en ny kontrakt med en lønnedgang, siger Bente Adolpfsen, der er ekspert i socialret.

- Det er fuldstændig usagligt, for det vil være en voldsom omvæltning for barnet, og det er ikke i tråd med barnets reform (lov om udsatte børn og unge, red.), siger hun.

Den nye socialminister, Karen Hækkerup (S), mener heller ikke, at kommunernes opførsel er i orden.

- Plejefamilierne skal honoreres for, hvor omfattende deres plejeopgave er, og ikke ud fra, hvor langt de kan presses ned i vederlag uden at kaste håndklædet i ringen, siger Karen Hækkerup til avisen.

/ritzau/

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App