Det vi har sammen

Plejebarn fjernes mod sin vilje

Foto: TV ØST

Næstved Kommune vil flytte en 11-årig pige fra sin plejefamilie, selvom flere eksperter fraråder det. Det skriver P4 Sjælland.

11-årige Amy, adopteret fra Etiopien, skal fjernes fra sin nuværende plejefamilie, selvom det ifølge eksperter ikke er hensigtsmæssigt. Det er Næstved Kommune, som vil flytte pigen, der i forvejen har haft et turbulent liv med adoption og tvangsfjernelser.

- Det er en skandale og en uhyrlig sag, at man behandler et barn sådan. Det må stoppe nu, siger Lene Kamp, der er ledende psykolog i Familiestyrelsen til DR Nyheder.

Amy kom til Danmark for tre år siden, men hendes adoptivforældre magtede ikke opgaven, så tiden i Danmark har primært været tilbragt på institutioner. For et år siden blev hun så tvangsanbragt hos den familie i Næstved, som nu mister hende igen.

Plejeforældrene har i flere omgange forsøgt at få svar fra kommunen på hvorfor, men er blevet afvist med begrundelsen om, at de ikke er part i sagen. Næstved Kommune fastholder, at beslutningen er den rigtige.

- Vi er klart af den opfattelse, at der er tungtvejende grunde til at ændre anbringelsesstedet. Det er for at tjene pigens interesser, siger Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved Kommune. 

Pigen selv har givet udtryk for, at hun gerne vil blive hos sine nuværende plejeforældre.

 

Tip os Har du et godt tip?