Plejebarn fjernes mod sin vilje

Foto: TV ØST

Næstved Kommune vil flytte en 11-årig pige fra sin plejefamilie, selvom flere eksperter fraråder det. Det skriver P4 Sjælland.

11-årige Amy, adopteret fra Etiopien, skal fjernes fra sin nuværende plejefamilie, selvom det ifølge eksperter ikke er hensigtsmæssigt. Det er Næstved Kommune, som vil flytte pigen, der i forvejen har haft et turbulent liv med adoption og tvangsfjernelser.

- Det er en skandale og en uhyrlig sag, at man behandler et barn sådan. Det må stoppe nu, siger Lene Kamp, der er ledende psykolog i Familiestyrelsen til DR Nyheder.

Amy kom til Danmark for tre år siden, men hendes adoptivforældre magtede ikke opgaven, så tiden i Danmark har primært været tilbragt på institutioner. For et år siden blev hun så tvangsanbragt hos den familie i Næstved, som nu mister hende igen.

Plejeforældrene har i flere omgange forsøgt at få svar fra kommunen på hvorfor, men er blevet afvist med begrundelsen om, at de ikke er part i sagen. Næstved Kommune fastholder, at beslutningen er den rigtige.

- Vi er klart af den opfattelse, at der er tungtvejende grunde til at ændre anbringelsesstedet. Det er for at tjene pigens interesser, siger Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved Kommune. 

Pigen selv har givet udtryk for, at hun gerne vil blive hos sine nuværende plejeforældre.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App