Planter og dyr nyder det varme forår

Foto: TV ØST

Lige nu er der masser af muligheder for at se dyrene i gang med forårsforberedelser. De mange solskinstimer har nemlig lokket dyrene ud før tid.

Hugormehannerne soler sig og venter på, at hunnerne dukker op. Flere af dem ligger i klynger og får modnet deres sædceller, før de skal parre sig.

- De er ret tidligt ude i år, siger naturskoleleder Keld Hauge fra Odsherred Naturskole, og fortsætter: - Det er et glimrende tidspunkt for at se hugorme, når de ligger og soler sig. De er sløve, fordi de ikke har været vågne så længe, og fordi de ikke er varmet tilstrækkeligt op, så man behøver ikke at være bange for at blive bidt.

Der er mange dyr og planter, der er tidligt ude i år. Det er de mange solskinstimer, der har lokket dyr og planter frem før tid. Både anemoner og ramsløg er kommet tidligt, og myrerne er også 3 uger længere fremme, end de plejer at være.

- Det er solen, der bestemmer, hvornår dyrene kommer frem. Og mange af dem er altså allerede i gang, så det er bare om at komme en tur ud i skoven, opfordrer naturskolelederen.

02:10 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App