Piger uden kørekort forsøgte at køre fra politiet

Foto: TV ØST

En rutinemæssig kontrol endte i nat med en biljagt, da en bil forsøgte at køre fra politiet i Nykøbing Falster. Den 18-årige, kvindelige chauffør er sigtes nu blandt andet for en lang række færdselsovertrædelser.

Tirsdag klokken 0.53 så en politipatrulje, der kørte ad Stubbekøbingvej i Nykøbing, en bil, og betjentene besluttede at kontrollere bilen og føreren rutinemæssigt.

Det var føreren af bilen til gengæld ikke indstillet på. Hun drejede ind ved en p-plads på Stubbekøbingvej og fortsatte ad en cykel/gangsti mod Vestensborg Alle. Kørslen fortsatte ad Stubbekøbingvej og Skovalleen mod Nykøbing, og selv om politibilen nu lå med udrykning lige bag bilen, standsede føreren ikke.

Hun fortsatte derimod kørslen ad Brovejen - og kørte flere gange over for rødt. Undervejs mod Sakskøbing kom hastigheden en del over det tilladte, og først på Åparken i Sakskøbing stoppede bilen. Det viste sig, at der var fire piger i bilen i alderen 14-18, og føreren - det var den 18-årige - havde ikke kørekort.

Det viste sig, at den 18-årige pige havde stjålet bilen fra en bekendt, og hun blev derfor sigtet for brugstyveri af bilen og for en længere række færdselslovsovertrædelse. Alle fire piger blev anholdt og taget med til politistationen i Nykøbing, hvor de blev afhørt. De blev løsladt efter afhøring, og de sociale myndigheder blev underrettet om sagen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App