Pia Kjærsgaard vidner mod spyttende kvinde

Foto: TV ØST

Pia Kjærsgaard, som er valgt til Folketinget i Sjællands Storkreds, møder torsdag kvinden, der tiltalt for at spytte hende i ansigtet efter Dolly Parton-koncert.

Gensynsglæden bliver næppe stor, når Retten på Frederiksberg torsdag formiddag lægger hus til mødet mellem Pia Kjærsgaard og den kvinde, der er tiltalt for at have sendt en spytklat mod politikerens ansigt.

Den 34-årige kvinde har hele tiden nægtet sig skyldig i tiltalen, der lyder på vold mod en person i offentlig tjeneste.

Sagen drejer sig ifølge kvindens advokat, Kim Krarup, blot om en simpel mishagsytring.

Advokaten har tidligere forklaret, at der er tale om en sydlandsk gestus, hvor man gør med munden, som om man vil spytte, men uden at der på nogen måde bliver afgivet nogen kropsvæsker.

Spytklat eller ej fandt episoden sted den 25. august uden for Forum i København, hvor den amerikanske sangerinde Dolly Parton havde givet koncert.

Politiet har som bevis i sagen sikret en spytklat, der landede på mikrofonen hos en journalist, der i det samme var ved at interviewe partilederen.

Den spytklat er blevet dna-testet med henblik på at fastslå, at kvinden har spyttet.

Højesteret fastslog tilbage i 2006, at en spytklat er sidestillet med vold. Her blev en mand dømt for vold efter at have spyttet en bagerekspedient i ansigtet.

Findes kvinden skyldig i sin gavmilde uddeling af mundvæske, risikerer hun fængselsstraf.

/ritzau/

[video:videonode:147137]

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App