Pensionister i fuld HOPLA

Foto: TV ØST

Danseklubben HOPLA i Næstved kunne i dag fejre 20 års jubilæum. En særligt stor dag for specielt én af danserne.

Der var masser af champagne, sang og - selvfølgelig - dans, da danseklubben HOPLA i dag kunne fejre 20 års jubilæum. Og for holdets ældste den 93-årige Ellen Pouls var der ekstra grund til at fejre.

- Jeg har fået en medalje for at være her i 20 år. Jeg er meget beæret - det kan jeg godt love, forklarer Ellen Pouls.

Ellen Pouls er én ud af 40 pensionistdansere, som hver tirsdag trofast møder op til dans i de gamle bygninger. Første gang hun snørrede danseskoene hos HOPLA var hun 73 år.

- Jeg er blevet lidt langsommere, men vi har et sammenhold uden lige. Det betyder uendeligt meget, for så har man noget man skal og får nogle dejlige venner, uddyber hun.

Dagens fest foregik i det gamle ridehus på Grønnegades Kaserne i Næstved. Normalt holder gruppen til i de tilstødende lokaler "musikstalden".

- Man er nødt til at tælle for, ellers kan de sommetider ikke finde ud af det, men det gør jo ikke noget, for vi er jo bare nogle glade dansere - nogle glade pensionister, siger Karina Skovsgaard, der leder både danse- og gynastikundervisning i HOPLA.

De humørfyldte pensionister gjorde da også indtryk på dagens æresgæst, Næstveds borgmester Carsten Rasmussen

- Her holder de sig i gang socialt, men også rent mentalt og sundhedsmæssigt. Og det er jo fantastisk. Deres latter, smil og sociale samvær, det smitter jo af. Man kan kun komme i godt humør, og det giver også mig som borgmester lidt ekstra energi til resten af dagen, understreger borgmesteren.

Danserne er i alderen 67-93 år.

01:55 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App