Patienter medicinerer sig selv

Et projekt på Næstved sygehus gør hverdagen lettere for bl.a. hjertepatienter, der lærer at medicinere sig selv

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Patienter i behandling med blodfortyndende medicin, som for eksempel hjertepatienter og patienter der har haft blodpropper, kan blive uddannet til selv at tage hånd om deres sygdom.

Patienterne får uddannelsen på Næstved Sygehus, hvor de over et halvt år lærer, hvordan de selv måler deres blods tykkelse med et særlig apparat, og dermed kan se hvor høj en dosis de skal tage af deres blodfortyndende medicin. I løbet af det halve år er der fire undervisningsgange på selv sygehuset.

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:video_mangler:091007_hjerte.flv]

- Det har givet mig en utrolig frihed, fordi jeg selv kan tjekke det herhjemme og ikke skal ind på sygehuset hver fjerde uge, siger Benne Mieszczak fra Næstved, der skal tage blodfortyndende medicin resten af livet efter to blodpropper i benene.

Kurset tager et halvt år og indebærer fire undervisningsgange på sygehuset. Overlæge Arne Bremmelgaard, der er initiativtager til projektet på Næstved Sygehus, mener at mange flere patienter bør blive uddannet til selv at varetage deres medicinering

- Vi skal ha' mange flere midler. Lige nu uddanner vi 150 om året og det skal mindst op på det dobbelte, siger han.
Arne Bremmelgaard anslår, at der i Region Sjælland er omkring 7000 patienter i kronisk behandling med blodfortyndende medicin, og at omkring 20 til 30 procent af dem vil være egnede til uddannelsen.  


Nyhedsoverblik