Patienter kritiserer nu Filadelfia

Patienter og pårørende kritiserer nu det lukningstruede epilepsihospital Filadelfia. Patienterne blev nemlig sendt hjem uden varsel, efter det kom frem, at to afdelinger skulle lukke og 100 medarbejdere fyres. Ifølge epilepsiforeningen er situationen kaotisk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Anne-Dorte Andersen er i dag meget forarget over den måde, Filadelfia har behandlet de indlagte patienter på.

Hun er leder på det bosted, hvor 39-årige Dennis Rosenquist normalt bor. Han er udviklingshæmmet og lider af epilepsi. I forbindelse med ændringer i hans medicin var han indlagt på Filadelfia, men torsdag formiddag blev han uden varsel sendt hjem.

- Jeg synes, det er meget umenneskeligt. Jeg blev rigtig vred, og det var lige, så jeg rystede. Jeg tænkte bare, det kan ikke være rigtigt, siger Anne-Dorte Andersen.

Men Filadelfia bad ham om at pakke sine ting og forlade hospitalet.

- Man kan ikke lukke en hospitalsafdeling fra den ene time til den anden. Det kan man bare ikke, da de er midt i et behandlingsforløb. Det er jo det eneste sted i Danmark, hvor man kan få den behandling, siger Anne-Dorte Andersen.

I torsdags blev hele 44 patienter sendt hjem, og siden da har patienter og pårørende kimet epilepsiforeningen ned.

- Kan de få deres medicin. Hvad sker der, hvis barnet eller én selv bliver syg. Hvor skal man så tage hen? Så det er kaotisk, siger Lone Nørager Kristensen, der er landsformand

I Epilepsiforeningen ryster man nu på hovedet af hele processen.

- Det er ikke godt nok - hverken fra hospitalets side eller regionens side. Det er en gruppe af patienter, der er hårdt ramt af deres sygdom. De bliver taget som gidsler i den her forhandling, siger landsformanden.

Ifølge Filadelfias bestyrelsen var der ingen anden udvej end at sende de patienterne hjem, hvor det lægeligt blev vurderet, at det var forsvarligt.

- Da vi ikke har penge til at dække et underskud og behandle gratis, har vi med meget stor beklagelse været nødsaget til at gøre det.

-Så I vægter økonomi over patienterne?

- Hvis ikke man har penge til at betale personalet med, og det har vi jo ikke, så vi har været nødt til at gøre det, siger Kjeld Møller Pedersen, der er bestyrelsesformand på Filadelfia.

Men den forklaring har Anne-Dorte Andersen  ikke meget til overs for. Dennis Rosenquist blev nemlig sendt hjem uden, at hans nye medicin blev færdigjusteret. Hun frygter nu, det kan få konsekvenser.

- Det kan jo koste ham livet. Epilepsi er bestemt ikke ufarligt, siger hun.


Nyhedsoverblik