Pas på hjortevildt

Foto: TV ØST

Det gælder om at være opmærksom på hjortevildt i trafikken. Det er nemlig ved at være den tid på året, hvor man kan risikere at støde på dådyr, rådyr og kronhjorte på vejene.

Foråret er på vej, og derfor skal man nu til at passe ekstra på, når man kører på skovstrækninger. Hvert år bliver mellem 20.000 og 25.000 stykker hjortevildt dræbt i trafikken. Det er et tal, som muligvis kan være stigende. Der kommer nemlig i disse år flere stykker råvildt i de danske skove.

-Det varer ikke længe, så sætter råvildtet lam, og så begynder de at støde deres gamle unger fra sig, og de bliver rundforvirret, og de har ikke deres mor mere, så de begynder at rende lidt rundt for sig selv, siger Michael Skjødt, der er Skytte i Knuthenborg Safaripark.

En anden årsag til, at meget råvildt bliver påkørt, er når vi overgår fra normaltid til sommertid. I de perioder kører der flere biler i de perioder, hvor dyrene er vant til at krydse vejene.

-Tag hensyn til skiltene med hjortene ved vejene. Tit ser man bare et enkelt dyr, og så tænker man, at dyret sagtens kan nå at passere, men det er meget sjældent, de løber over vejen alene. Typisk følger hele familien efter, og så rammer man en af dem, siger Ib Bratholm fra Falck. Han tager sig af de tilskadekomne dyr, når de er blevet ramt af biler.

Det gælder derfor om at få ringet til Falck så snart uheldet er ude. De kan kontaktes på 70 10 20 30.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App