Parkeringsregler giver problemer for udrykning i Holbæk

Foto: TV ØST

Brandvæsen og skraldebiler kan ikke komme frem, efter at de knap et år gamle parkeringsregler om, at bilisterne ikke længere må parkere med to hjul oppe på fortovet, trådte i kraft. Når bilisterne parkerer overfor hinanden, er vejen for smal.

- Det er en situation, der skaber utryghed for os alle sammen. Ambulancen kan ikke komme frem, og i går var det så en brandbil, der ikke kunne køre igennem, på grund af de parkerede biler. Sådan siger Andreas Knudsen i dag til TV2 Øst, han er beboer på Godthåbsvej i Holbæk, og både bekymret for og træt af de parkeringsregler, som Holbæk kommune indførte i sommeren 2011, og som betyder, at man ikke længere må holde med 2 hjul på fortovet i kommunen.

I går opstod der brand i en skorsten i et hus på den smalle vej. Brandvæsenet rykkede ud, men brandbilen kunne ikke køre igennem Godthåbsvej og måtte bakke ud igen for at køre en anden vej ned til branden, der heldigvis blev slukket uden at der skete personskade.

De beboere, TV2 Øst har talt med i dag, er utrygge over situationen, og håber på, at kommunen vil give dem dispensation til igen at måtte holde med 2 hjul på fortovet, for at skabe noget mere plads på selve vejen. Men kommunen siger nej.

- Vi har vedtaget et regelsæt, og det bliver vi nødt til at følge over hele kommunen, siger John Harpøth (DF), formand for Teknik og Miljøudvalget i Holbæk. Han har dog en anden løsning på problemet. - Vi har besluttet, at vi sætter parkering forbudtskilte op i den ene side, siger han i dag. Så er problemet nemlig løst.

Bare ikke for husejerne, der pludselig skal slås om pladserne på vejen ? - Nej, der er masser af pladser, siger John Harpøth. Måske ikke lige udenfor folks gadedør, men så må de gå nogle få hundrede meter, det er nok også ok, siger han i dag til TV2 Øst.

02:00 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App