Det vi har sammen

Påskekulde holder havehandlende væk

Foto: TV ØST

Påsken har i år budt på både sne og kulde. Og det har især kunnet mærkes på planteskolerne - der melder om dårligt salg og kunder, der bliver væk.

Påsken plejer at være ensbetydende med det helt store ryk ind på havecentrene, men i år ser det anderledes ud.

- Det mærker vi jo på, at folk går ikke så meget i haven. Der er ikke fokus på, at gå i haven, og der er eksempelvis ikke så mange, der kommer efter frugttræer i påsken, som der plejer at være. På dem har jeg kun solgt det halve, siger Finn Møller, som er indehaver af planteskolen Bo Grønt i Øster Stillinge ved Slagelse.

Helligdagene har i år været med nattefrost,  der ikke kun har sat en stopper for de korte ærmer, men også for plantesalget.

Samme situation gør sig gældende i resten af landet. Formanden for de Danske Havecentre, Jesper Nielsen, fortæller til BT, at havecentrene generelt set kun sælger det halve set i forhold til sidste år.

Det sløje påskesalg har dog ikke slået indehaveren af planteskolen i Slagelse helt ud af kurs. Han satser på, at indhente noget af det tabte, i takt med at temperaturene stiger.

- Jeg håber, at vi får en stile og rolig stigning af temperaturerne, og at vi slipper for den nattefrost - fordi det er ikke til at holde ud, mener Finn Møller.

 

Tip os Har du et godt tip?