Sådan bliver grisen slagtet (14. december)

Vi følger grisen fra den kommer ind fra landmanden til der bliver skåret riller i flæskestegen til juleaften på svineslagteriet Danish Crown i Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En lille hældning og et lys længere fremme får grisene til selv at søge hen af gangen til den såkaldte bedøver. Det foregår stille og roligt. Og når først grisen er bedøvet er det de færreste der når at vågne igen inden de får skåret halspulsåren over over bliver tappet for blod.

Når det er sket, bliver de vasket og får fjernet hår og så er de ved at være klar til slagtning. 

Organerne bliver taget ud og grisen bliver delt i tre stykker inden den kommer videre til skærestuen, hvor den igen bliver delt i flere stykker.

Det er hårdt arbejde og medarbejderne på fabrikken er afhængige af hinanden. Og når det nu snart er jul, så får et juletræ også en helt ny betydning i dette program. Se med og se, hvad det er for noget, når det handler om et slagteri.

 

 

 


Nyhedsoverblik