Opskrift: Syltede grønne cherrytomater og marinerede sveskeblommer

Spisested: Traktørstedet Gjorslev Bøgeskov

Syltede grønne tomater med vanilje:
1 kg grønne cherrytomater prikkes og overhældes med kogende lage af 3 dl vand, 3 dl eddike, 500 gr sukker, en teskefuld salt og 2 vaniljestænger.
Tomaterne trækker på komfuret i 10 minutter på meget svagt blus – må absolut ikke koge. Hældes på glas eller krukker og opbevares i køleskab. Er klar til brug efter 8 dage.

Portvinsmarinerede sveskeblommer:
1 kg Katrine-sveskeblommer overhældes med kogende lage af 1 l vand, 3 dl portvin, 2 kanelstænger og 350 gr sukker. Efter ca 8 dage i køleskab er de klar til brug. Smager fantastisk til en god ost eller til flødeis.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App