Opskrift: Stegt sild med kommen og Asparges med basilikum-æggecreme

Spisested: Elverdamskroen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Stegt sild med kommen

Ingredienser til 4 personer:

4 sildefilter

4 spsk. rugmel

1 dl olie

1 spsk. smør

salt + peber

½ dl balsamico

½ dl olivenolie

1 spsk. kommen

evt. nye kartofler og løgringe

 

Fremgangsmåde

  1. Sæt olie over på panden. Tilsæt smør og varm til det er nøddebrunt. Vend sildene i rugmel og steg dem 2 min på hver side.
  2. Varm olien op og brun spidskommen heri. Tilsæt balsamico.
  3. Server med nye kartofler og løgringe.

Asparges med basilikum-æggecreme

Ingredienser til 4 personer:

12 hvide asparges

12 grønne asparges

 

Æggecreme

15 g smør

1 spsk. hvidvinseddike

1 knsp. cayennepeber

1 dl piskefløde

salt

1 æggeblomme

4 spsk. friskhakket basilikum

Lidt salat

Fremgangsmåde

  1. Skræl de hvide asparges og skær de træede ender af både de hvide og grønne asparges. Kog stilkene sprøde i letsaltet vand 2-3 min.
  2. Bland smør, eddike, fløde, salt, æggeblomme og ganske lidt cayennepeber i en gryde. Leger ved svag varme og omrøring, indtil det tykner. Blendes med friskhakket basilikum og afkøles.
  3. Lidt salat renses og brydes i buketter, der anrettes sammen med asparges med dressing over. 

Nyhedsoverblik