Det vi har sammen

Opskrift: Stegt sild med kommen og Asparges med basilikum-æggecreme

Spisested: Elverdamskroen

Stegt sild med kommen

Ingredienser til 4 personer:

4 sildefilter

4 spsk. rugmel

1 dl olie

1 spsk. smør

salt + peber

½ dl balsamico

½ dl olivenolie

1 spsk. kommen

evt. nye kartofler og løgringe

 

Fremgangsmåde

  1. Sæt olie over på panden. Tilsæt smør og varm til det er nøddebrunt. Vend sildene i rugmel og steg dem 2 min på hver side.
  2. Varm olien op og brun spidskommen heri. Tilsæt balsamico.
  3. Server med nye kartofler og løgringe.

Asparges med basilikum-æggecreme

Ingredienser til 4 personer:

12 hvide asparges

12 grønne asparges

 

Æggecreme

15 g smør

1 spsk. hvidvinseddike

1 knsp. cayennepeber

1 dl piskefløde

salt

1 æggeblomme

4 spsk. friskhakket basilikum

Lidt salat

Fremgangsmåde

  1. Skræl de hvide asparges og skær de træede ender af både de hvide og grønne asparges. Kog stilkene sprøde i letsaltet vand 2-3 min.
  2. Bland smør, eddike, fløde, salt, æggeblomme og ganske lidt cayennepeber i en gryde. Leger ved svag varme og omrøring, indtil det tykner. Blendes med friskhakket basilikum og afkøles.
  3. Lidt salat renses og brydes i buketter, der anrettes sammen med asparges med dressing over. 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App