Stegt sild med kommen
Ingredienser til 4 personer:
4 sildefilter
4 spsk. rugmel
1 dl olie
1 spsk. smør
salt + peber
½ dl balsamico
½ dl olivenolie
1 spsk. kommen
evt. nye kartofler og løgringe
Fremgangsmåde
- Sæt olie over på panden. Tilsæt smør og varm til det er nøddebrunt. Vend sildene i rugmel og steg dem 2 min på hver side.
- Varm olien op og brun spidskommen heri. Tilsæt balsamico.
- Server med nye kartofler og løgringe.
Asparges med basilikum-æggecreme
Ingredienser til 4 personer:
12 hvide asparges
12 grønne asparges
Æggecreme
15 g smør
1 spsk. hvidvinseddike
1 knsp. cayennepeber
1 dl piskefløde
salt
1 æggeblomme
4 spsk. friskhakket basilikum
Lidt salat
Fremgangsmåde
- Skræl de hvide asparges og skær de træede ender af både de hvide og grønne asparges. Kog stilkene sprøde i letsaltet vand 2-3 min.
- Bland smør, eddike, fløde, salt, æggeblomme og ganske lidt cayennepeber i en gryde. Leger ved svag varme og omrøring, indtil det tykner. Blendes med friskhakket basilikum og afkøles.
- Lidt salat renses og brydes i buketter, der anrettes sammen med asparges med dressing over.