Det vi har sammen

Opskrift: Sauce bearnaise

Spisested: Fårevejle Golf Hotel

Lav først eddikeblandingen:

2 dl estragoneddike, 4 hakkede skalotteløg, 5 gram knust sort peber, lidt persillestilk og kørvel indkoges til 1/3 del, sigtes og afkøles i nogle minutter.

Denne lage bør man lave meget af, da den kan holde sig på flaske i flere år. Er også god til dressinger – olie/eddike.

Selve saucen:

8 æggeblommer tilsættes 2 dl af eddikeblandingen og piskes op til cirka 60 grader. Tilsæt 800 g smeltet smør, der er cirka 60 grader varmt. Men undgå at tage vallen med.

Valle er det hvide der lægger sig i bunden af gryden.

Krydr med salt, cayenne peber, hakkede estragonblade og 2 dråber HP-.sauce

MÅ IKKE KOGE. Skal serveres lun.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App