4 personer.
Ingredienser:
4 store flotte porrer
200 g røget bacon
1 l. mineralvand med brus
4 dl. piskefløde
Smør
Muskatnød
Salt og peber
Fyld:
4 kammuslinger
1 dl piskefløde
purløg
lakserogn
4 skiver toastbrød
1 fed hvidløg
Tilberedning:
Porrerne renses og skæres i tynde strimler. Baconen skæres i små tern og ristes i en klat smør i gryden. Når baconen er gennemsigtig, tilsættes porren, og dette svitses let. Derefter tilsættes mineralvande og opkoges, tilsæt herefter piskefløde og smag til med reven muskatnød, og det koges i ca.15 min. Kan evt. jævnes let med marizena.
Fyld:
Kammuslingerne ristes på pande til de er færdigt stegt. Fløden piskes let. Purløg hakkes fint.
Anretning:
De stegte kammuslinger, lægges på midten af en dyb tallerken, herpå kommes suppen. Pyntes med flødeskum og lakserogn, drysses med purløg. Serveres med de ristede toast gnedet med hvidløg.