Opskrift: plankebøf til 4 personer

Spisested: Restaurant Bothwell

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ingredienser:
4 bøffer á ca. 200 g pr stk.

Grøntsags Sauté:
1 peberfrugt.
2 rødløg.
2-3 gulerødder.

Kartoffel mos:
1,2 kg Kartofler gerne store til kartoffel mos.
50-100 g smør.
4 æggeblommer.

Smørstegte champignons:
2-4 champignons pr person.
50 g smør.

Grillede tomater:
2 tomater,
Lidt pesto

Tilbehør:
Hvidløgssmør, sauce efter eget ønske (ikke nødvendigt)
4 egetræs planker
1 sprøjtepose med stor hul

Fremgangs måde:
Kartoflerne skrælles og koges møre
Vandet sigtes fra (gem evt. lidt)
Kartoflerne moses, tilsættes smør, æggeblomme og smages til med salt og peber. Er mosen for tyk tilsættes lidt af kartoffelvandet.
Mosen skal være rimeligt fast i det. Ellers flyder den ud, når den bliver bagt i ovnen.

Gulerødder og løg skrælles, peberfugten halveres og kernerne fjernes.
Grøntsagerne skæres i ca. 5 cm lange tynde stave.
Ovnen forvarmes på 230 grader.

Bøfferne for steges ca. 2-3 min på hver side alt efter hvor røde/medium eller gennemstegt de ønskes gennemstegte bøffer steges ca. 5 min på hver side alt efter tykkelse. Bøfferne krydres med salt og peber.

Bøfferne anrettes på planken, mosen sprøjtes hele vejen rundt om.

 


Nyhedsoverblik