Opskrift Nytorv Café og Restaurant

.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Plankebøf

Ingredienser:

4 stk. kalve filet
6 stk. bagekartofler
10 stk. æggeblommer
4 stk. gulerødder
2 stk. persilleroder
1 stk. knold selleri
5 dl.  rødvins sauce

Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne, kog dem møre i usaltet vand, hæld vandet fra og kom kartoflerne tilbage i gryden og lad dem dampe af så væsken er helt væk. Mos kartoflerne, rør æggeblommer og peber i og smag til med salt.

Skræl gulerødder, persillerod og selleri, skær dem i mindre stykker og  blancher* rodfrugterne i let saltet vand.

Sprøjt mosen i en ring på en planke, bag den i oven ved 160 grader til den er gylden. Brun bøfferne af på panden på begge sider og kom dem i ovnen, hvor plankerne allerede står, og lad bøfferne stege i 9 min.

Tag kødet ud og  lad det hvile i 6 min. , rist derefter rodfrugterne i ovnen til de er gyldne. Anret rodfrugterne flot rundt om mosen, saucen kommes ned i hullet i mosen,  og kødet lægges på anretningen.

*Blancher:
Kom rodfrugterne i letsaltet kogende vand, lad dem koge op og kom dem så i et iskoldt vandbad.


Nyhedsoverblik