Det vi har sammen

Opskrift: Helstegt oksefilet Royale

Spisested: Nyråd Kro

En oksefilet afpudses for fedt og evt. sener.

Smøres med Dijon sennep, drysses med brun farin, krydres med friske valgfri krydderurter efter sæson, her kan evt. også bruges tørrede, ombindes herefter med røget bacon. Vær opmærksom på at retten ikke skal krydres med salt og peber.

Alt efter temperament og størrelse på fileten, kan der interval steges ved 190 gr. 2 x 20 min. med 20 minutters hvile mellem stegningen. Efter anden stegning, pakkes fileten ind og så sættes kødet til hvile i ca. 15 min. Dette for at saften bibeholdes i selve kødet.

Mild Dijon sauce:
Fonden/væsken fra stegningen, hældes op i en gryde, koges op, tilsættes piskefløde og evt. igen efter ønske, kan saucen jævnes og smages til med Dijonsennep, salt og peber.

Hertil kan serveres så at sige alle slags grønt og kartofler, hvad nu sæsonen tilbyder.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App