Det vi har sammen

Opskrift: Kroens Madbrød og Fiskeret

Spisested: Udby Kro

Madbrød

Ingredienser:
2 pakker gær
1 l kærnemælk
2 spsk. salt
3 spsk. madolie
300 g fuldkornsrugbrød (opblødt i varmt vand)
ca. 1 kg mel

Tilberedning:
Alt blandes og æltes grundigt. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Dejen slås ned og formes til et stort rundt brød. Lad brødet efterhæve i ca. en halv time.
Inden brødet stilles i ovnen skæres et kryds i midten.
Brødet bages i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. en time. Hvis man vil sikre sig at brødet er ordentligt bagt, kan man vende det om og banke på midten af undersiden. Lyder det hult, er brødet færdigt.

Fiskeret

Ingredienser:
3 rødspætte-fileter
100 g champignon
1 tomat
50 g rejer
200 g kartofler
mel
citron
dild

Tilberedning:
Rødspætterne vendes i mel og steges på panden. Champignonerne skæres i skiver og tomaten i både.  Svitses på panden sammen med rejerne.

Retten pyntes med citronskiver og dild og serveres med hvide kartofler og smørsovs.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App