Madbrød
Ingredienser:
2 pakker gær
1 l kærnemælk
2 spsk. salt
3 spsk. madolie
300 g fuldkornsrugbrød (opblødt i varmt vand)
ca. 1 kg mel
Tilberedning:
Alt blandes og æltes grundigt. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Dejen slås ned og formes til et stort rundt brød. Lad brødet efterhæve i ca. en halv time.
Inden brødet stilles i ovnen skæres et kryds i midten.
Brødet bages i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. en time. Hvis man vil sikre sig at brødet er ordentligt bagt, kan man vende det om og banke på midten af undersiden. Lyder det hult, er brødet færdigt.
Fiskeret
Ingredienser:
3 rødspætte-fileter
100 g champignon
1 tomat
50 g rejer
200 g kartofler
mel
citron
dild
Tilberedning:
Rødspætterne vendes i mel og steges på panden. Champignonerne skæres i skiver og tomaten i både. Svitses på panden sammen med rejerne.
Retten pyntes med citronskiver og dild og serveres med hvide kartofler og smørsovs.