Opskrift: Iskold chokoladeterrin med safranbagt ananas

Spisested: Rådhuskroen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Chokoladeterrin:
250 g chokolade
250 g smør
4 æggeblommer (past.)
65 g flourmelis
4 æggehvider (past.)

Fremgangsmåde:
Chokolade og smør smeltes over vandbad.
Æggeblomme og flourmelis piskes i ca. 5 min, til det er godt luftigt.
Chokolademassen og æggemassen røres sammen.
Æggehviderne piskes helt stive og vendes sammen med det øvrige.
Fyldes i forme og fryses ned i ca. 1 døgn.

Safranbagt ananas:
100 g sukker
1 l. vand
1 stjerneanis
1 g safran
1 stk. ananas

Fremgangsmåde:
Sukker og vand koges op, tilsættes stjerneanis og knust safran.
Skær top, bund og skallen af ananasen, denne skæres enten i ringe eller skiver fra top til bund, ca. 1cm tykke.
Ananas ligges i et indfast fad, lagen hældes over og dette bages i ovnen ved 160 grader i ca. en time.
Køles af og anrettes sammen med chokoladeterrinen evt. i dyb tallerken med lidt af safranlagen.


Nyhedsoverblik