Opskrift: Iskold chokoladeterrin med safranbagt ananas

Spisested: Rådhuskroen

Chokoladeterrin:
250 g chokolade
250 g smør
4 æggeblommer (past.)
65 g flourmelis
4 æggehvider (past.)

Fremgangsmåde:
Chokolade og smør smeltes over vandbad.
Æggeblomme og flourmelis piskes i ca. 5 min, til det er godt luftigt.
Chokolademassen og æggemassen røres sammen.
Æggehviderne piskes helt stive og vendes sammen med det øvrige.
Fyldes i forme og fryses ned i ca. 1 døgn.

Safranbagt ananas:
100 g sukker
1 l. vand
1 stjerneanis
1 g safran
1 stk. ananas

Fremgangsmåde:
Sukker og vand koges op, tilsættes stjerneanis og knust safran.
Skær top, bund og skallen af ananasen, denne skæres enten i ringe eller skiver fra top til bund, ca. 1cm tykke.
Ananas ligges i et indfast fad, lagen hældes over og dette bages i ovnen ved 160 grader i ca. en time.
Køles af og anrettes sammen med chokoladeterrinen evt. i dyb tallerken med lidt af safranlagen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App