Opskrift til 4 personer:
800 g Pighvar filet
1 stok Grønkål
8 stk. Persillerod med top
2 stk. Porre
4 dl Creme Fraiche 38%
4 pasteuriseret æggeblommer
1 stk. Peberrodsstang
Salt/Peber
Olivenolie
½ dl Tør hvidvin
Smør
600 g Asparges Kartofler
Fremgangsmåde:
Pighvar deles i 4 portioner á 200 g.
Varm pande med olivenolie – læg pighvar på og derefter i varmluftovn 180 grader
i 5-6 min. Færdig hvis kniven går let igennem.
Grønkål blancheres i letsaltet vand i 2 min., derefter nedkøles under koldt vand.
Grønkål presses for vand. Derefter hakkes og smørristes i gryde ved jævn varm i 3-4 min.
Tilsæt salt og peber efter smag.
Persillerod skrælles fra top til bund.
Blancheres i letsaltet vand i 3-4 min og nedkøles under koldt vand
Persillerod steges i olivenolie ved jævn varme til de er gyldne – tilsat salt
Porrer skæres i 8 stk. og skylles grundigt. Koges i letsaltet vand i 5 min.
I tykbundet gryde blandes creme fraiche, æggeblommer, ½ dl tør hvidvin, salt og peber.
Piskes under varme til en luftig konsistent – Må ikke koge. Tilsæt revet peberrod efter smag.
Asparges kartofler koges og pilles.
Anrettes på tallerken.