Opskrift Gourmetgaarden

Stegt pighvar med urter og peberrodssauce

Opskrift til 4 personer:

800 g Pighvar filet

1 stok Grønkål

8 stk. Persillerod med top

2 stk. Porre

4 dl Creme Fraiche 38%

4 pasteuriseret æggeblommer

1 stk. Peberrodsstang

Salt/Peber

Olivenolie

½ dl Tør hvidvin

Smør

600 g Asparges Kartofler

Fremgangsmåde:

Pighvar deles i 4 portioner á 200 g.

Varm pande med olivenolie – læg pighvar på og derefter i varmluftovn 180 grader

i 5-6 min. Færdig hvis kniven går let igennem.

Grønkål blancheres i letsaltet vand i 2 min., derefter nedkøles under koldt vand.
Grønkål presses for vand. Derefter hakkes og smørristes i gryde ved jævn varm i 3-4 min.

Tilsæt salt og peber efter smag.

Persillerod skrælles fra top til bund.

Blancheres i letsaltet vand i 3-4 min og nedkøles under koldt vand

Persillerod steges i olivenolie ved jævn varme til de er gyldne – tilsat salt

Porrer skæres i 8 stk. og skylles grundigt. Koges i letsaltet vand i 5 min.

I tykbundet gryde blandes creme fraiche, æggeblommer, ½ dl tør hvidvin, salt og peber.

Piskes under varme til en luftig konsistent – Må ikke koge. Tilsæt revet peberrod efter smag.

Asparges kartofler koges og pilles.

Anrettes på tallerken.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App