Opskrift Gourmetgaarden

Stegt pighvar med urter og peberrodssauce

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Opskrift til 4 personer:

800 g Pighvar filet

1 stok Grønkål

8 stk. Persillerod med top

2 stk. Porre

4 dl Creme Fraiche 38%

4 pasteuriseret æggeblommer

1 stk. Peberrodsstang

Salt/Peber

Olivenolie

½ dl Tør hvidvin

Smør

600 g Asparges Kartofler

Fremgangsmåde:

Pighvar deles i 4 portioner á 200 g.

Varm pande med olivenolie – læg pighvar på og derefter i varmluftovn 180 grader

i 5-6 min. Færdig hvis kniven går let igennem.

Grønkål blancheres i letsaltet vand i 2 min., derefter nedkøles under koldt vand.
Grønkål presses for vand. Derefter hakkes og smørristes i gryde ved jævn varm i 3-4 min.

Tilsæt salt og peber efter smag.

Persillerod skrælles fra top til bund.

Blancheres i letsaltet vand i 3-4 min og nedkøles under koldt vand

Persillerod steges i olivenolie ved jævn varme til de er gyldne – tilsat salt

Porrer skæres i 8 stk. og skylles grundigt. Koges i letsaltet vand i 5 min.

I tykbundet gryde blandes creme fraiche, æggeblommer, ½ dl tør hvidvin, salt og peber.

Piskes under varme til en luftig konsistent – Må ikke koge. Tilsæt revet peberrod efter smag.

Asparges kartofler koges og pilles.

Anrettes på tallerken.


Nyhedsoverblik