Det vi har sammen

Opskrift Ferdinands Bøfhus:

Grillbøffer med Salsa Verde eller blåbærsauce

Ingredienser (4 personer):

Til bøfferne:
• 1 stort bundt frisk timian              
• 1 fed hvidløg
• 1 ansjos filet
citronskal af 1 citron
• 10 spsk ekstra jomfruolivenolie
• 4 x 225g filet steaks eller oksemørbrad
• 4 stk røget bacon
• 8 medium store Portobello eller andre faste svampe
• havsalt og friskkværnet sort peber

Til salsaen:
• 1 ½ -2 fed pillede hvidløg,
• 1 lille håndfuld kapers
• 1 lille håndfuld asier
• 6 ansjosfileter
• 2 store håndfulde  persilleblade
• 1 bundt frisk basilikum
• 1 håndfuld frisk mynteblade
• 1 spsk Dijon sennep
• 3 spsk rødvinseddike
• 8 spsk rigtig god ekstra jomfru olivenolie
• havsalt og friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde:

Salsa verde:
Hak hvidløg, kapers, asier, ansjoser og urter og læg dem i en skål. Tilsæt sennep og eddike, derefter røres olivenolie langsomt i, indtil du opnår den rette konsistens. Smag til med friskkværnet sort peber, lidt salt og måske lidt mere eddike.

Grillbøffer:
Bind timian sammen omkring stilkerne, kom det  i en morter og give det en god gang slag. Stilkene gemmer du til senere. Timianbladene blandes med hvidløg, ansjos og citronskal i morteren. Mas det til en pasta og rør lidt olivenolie i så det bliver til timian olie.

Et stykke bacon vikles om hver bøf og en snor bindes evt. omrking. Bøffer og svampe pensles med den timian olie, som du har lavet i morteren og krydres med salt og peber.

Forvarm panden - gerne en grillpande - til den bliver meget varm. Steg bøfferne sammen med svampene. Bøfferne skal have 3- 4 minutter på hver side og derefter  hvile et par minutter. Svampene skal have ca. 6 minutter til de føles bløde.

Fjern snoren fra bøfferne og server dem med stor klat salsa på toppen eller med nedenstående blåbærsauce.

Blåbærsauce:
• 50 g Blåbær
• 75 g Foie gras
Saft af en halv citron
• 1 dl Portvin
• 2 dl Kraftig oksefond
• 20 g Smør
• 30 g Fint hakket løg

Varm pande eller gryde op med smør og sauter løgene let.
Tilsæt portvin og bring i kog. Lad det koge ind i et minut.
Tilsæt oksefond og bring sauce i kog. Lad det koge ind et par minutter.
Tilsæt bær og lad saucen simre et par minutter. Smag til med citronsaft.
Skær Foie gras i små tern og tilsæt det lige før servering – ikke før, da det så når  at smelte.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App