Opskrift: Einsteins Gulerodstærte

Spisested: Cafe Einstein

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

250 g flydende æg
300 g brun farin
250 g flydende smør eller lignende
300 g hvedemel
3 tsk. stødt kanel
3 tsk. bagepulver
Lidt vanilje sukker
5 revne gulerødder
100 g hakkede valnødder
(Jeg hader rosiner i kage, så væk med dem…)

Ostecreme:
200 g. flødeost naturel
2 spsk. vand
50 g florsukker (ca. 1 dl)
2 tsk. fintrevet citronskal
2 tsk. friskpresset citronsaft

Pynt:
Halve valnøddekerner
Fintrevet citronskal

Pisk først æggene skummende, kom farin i, pisk igen, kom flydende fedtstof i .
Kanel, bagepulver og vaniljesukker blandes med hvedemelet og vendes i æggemassen.
Gulerødder og hakkede valnødder kommes i.

Fordel dejen i en smurt springform og bag kagen midt i ovnen ca. en time ved 170 grader.

Ostecremen blandes og fordeles oven på kagen, og kagen pyntes med valnøddekærner og evt. revet citronskal.

Tip: Gulerødder kan erstattes af 300 g groftrevet squash.
Kagen kan fryses – uden ostecremen.


Nyhedsoverblik