Opbakning til alkolås

Foto: TV ØST

Spritbilister skal have lov til at beholde kørekortet, hvis de til gengæld siger ja til at få installeret en alkolås i bilen.

Familien Drews Andresen fra Havnsø har i årvis kæmpet for at få alkolåse i alle biler. Og sidste sommer blev politikerne enige om at indføre en ordning, hvor dømte spritbilister skal skal have alkolås i bilen. Ordningen er ikke trådt i kraft endnu, og den er ikke omfattende nok, siger flere eksperter nu.

En af landets førende eksperter i spritbilisme, seniorforsker Inger Marie Bernhoft fra DTU Transport mener, at det er for sent og for lidt, at alkolåsen kun skal bruges i sager, hvor spritbilisten har fået frakendt kørekortet. Og hun fremhæver, at motivationen mangler, hvis alkolåsen bruges som en ekstra straf i stedet for som en motiverende faktor.

Hun mener, at man straks skal tilbyde spritbilister at de kan slippe for straf, hvis de får installeret en alkolås. Og hun bakkes op af Rådet for Sikker Trafik, skriver JydskeVestkysten lørdag.

Anbefalingen kommer efter, at en omfattende undersøgelse fra DTU Transport, har vist, at spritbilister fylder markant mere på hospitalernes traumecentre, end de gør på vejene.

Retsordfører for SF, Karina Lorentzen Dehnhardt, stemte for alkolåsordningen sidste sommer, men er villig til at se på modellen igen.
På sigt vil hun dog arbejde for at alkolåse installeres i samtlige nye biler.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App