Det vi har sammen

Oksefilet med grov kartoffelmos

Oksefilet med grov kartoffelmos, sauté af rosenkål & svampekompot.

01:00:00 Luk video

Kartoffelmos
600 g. Kartofler
2 finthakkede skalotteløg
½ bdt. finthakket persille
50 gr. Smør
2 dl fløde

Oksefilet
1 kg. Oksefilet
Frisk timian

Svampekompot
600 gr. svampe her bøgehatte og østershatte
1 fed Hvidløg
1 Skalotteløg
3 dl fløde

400 gr. Rosenkål
Salt og peber

Start med at koge kartoflerne, for herefter at rense svampene og rive dem fra hinanden.

Steg bøfferne af på begge sider ved god varme. Læg bøfferne på en bageplade og krydder med groft salt og timian. Giv dem 8 - 10 min i ovnen på 200 gr.

Steg svampene af på samme pande og tilsæt finthakket skalotteløg og hvidløg. Tilsæt fløden og lad det reducere.

Bøfferne tages ud af ovnen og lad dem hvile.

Rosenkål sauteres af på en pande og smages til med salt og peber.

De kogte varme kartofler moses groft med en gaffel og tilsmages med salt, peber, skalotteløg, persille, smør og fløde.

Anret med kartoffelmosen på tallerkenen, med rosenkålen ved siden af. Sæt bøffen på kålen og svampekompotten i en skål ved siden af.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App