Økologi hitter også i provinsen

Hvor økologiske varer tidligere mest var et storbyfænomen, har provinsboerne for alvor også taget de miljøvenlige produkter til sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vi er blevet vilde med økologiske dagligvarer. Også i provinsen.

Tidligere var økologi hovedsaglig et storbyfænomen, men nu har den grønne trend med mere miljøvenligt producerede æg, grøntsager og kød også bredt sig til de mindste byer og landdistrikter. Det skriver DR Sjælland. Den store Coop-kæde har noteret fremgang på i gennemsnit ikke mindre 20 procent i salget af øko-varer i kædens 354 Dagli'Brugser og LokalBrugser.

Nyheden varmer hos Økologisk Landsforening, men formand Per Kølster er ikke overrasket. Han mener, tendensen har været der længe:

- Når der var en chef for en af butikkerne, som virkelig gjorde en indsats for at fremme salget, så var der en stor fremgang i butikkerne, siger han til DR Sjælland.

Større udvalg og lavere priser virker

Men nu har indsatsen været mere målrettet:

- Det afhænger meget af, hvordan butikkerne tilrettelægger salget. Nu har Coop arbejdet massivt med det det sidste års tid, så det er ventet, men det er meget positivt, at det sker, siger Per Kølster.

Coop peger selv på to - enkle - hovedårsager til, at økologien nu brager igennem i brugsbutikkerne i landdistrikterne:

- Det skyldes større udvalg og lavere priser, slår kædedirektør Jesper K. Andersen fast.


Nyhedsoverblik