Øffe og Tykke er forbudt

Foto: TV ØST

En økologisk pølsemager i Asnæs har fået besked på at lave navnene på sine pølser om. For at lave sjov kaldte han pølserne for Basil, Øffe, Tykke og Valnød - men det duer ikke, for der skal stå på pakken, at det er en pølse, siger Fødevarestyrelsen.

Der står ikke ordet pølse på pakken, og derfor er ejer af Mineslund.dk, Eirik Vinsand, på kant med EU-lovgivningen.

- Jeg synes, det er langt ude, og der bør være en nedre grænse for, hvor rigidt man bør tolke de her regler. Alle og enhver kan jo se, at det her er en pølse, siger Eirik Vinsand i dag til TV2 ØST og lægger en Øffe ned i køledisken.

Spegepølsen Øffe må dog ikke længere hedde Øffe. Og derfor står der nu "Spegepølse med svinekød" på etiketten.

- Det er da så gråt i gråt. Det er da meget sjovere, hvis lille Peter må sige : Mor, jeg vil gerne have et stykke med Øffe. Men det må vi ikke, og så følger vi reglerne. Sådan er det, siger pølsemageren.

Problemet er, at der ikke står på Øffe-spegepølsen og dens fætre, at der er tale om en pølse. Og det er her, at Mindeslund.dk altså kommer i konflikt med EU-loven.

Hos Fødevarestyrelsen siger Fødevarechef Henning Knudsen i dag:

- Det er EU-lovgivningen, der forsøger at beskytte forbrugerne imod lidt for frisk markedsføring. Derfor skal der stå på pakken, hvad det er man køber. Det er faktisk udemærket, og man skal huske, at reglen her jo ikke er lavet på grund af denne pølse.

02:09 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App