Odsherred strammer reglerne for unge på kontanthjælp

Unge under 30 år skal arbejde for kontanthjælpen. Og i Odsherred sker det fra den 1. dag, man melder sig ledig. Arbejdet kan bestå i at forberede sig til en uddannelsesplads, eller ved at rense strand, fortidsminder eller stier i kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Ja, vi har indført det, vi kalder straks-aktivering. Det er ikke sundt, at de unge synker ned i sofaen, og i passiviteten. Det kan vi ikke leve med. Derfor giver det god mening, at de unge kommer ud og laver noget nyttigt. Sådan siger borgmester i Odsherred, Thomas Adelskov (Soc.dem.), i dag til TV2 Øst.

Odsherred kommune ligger over gennemsnittet for, hvor mange unge under 30 år, der er på kontanthjælp. På landsplan ligger tallet på 11,8 procent, men i Odsherred er 15,8 procent af de unge under 30 år på kontanthjælp. Det viser nye tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Og det er alt for mange, mener Thomas Adelskov.

- Det ærgrer mig rigtigt meget, fordi jeg ved, at det er så utroligt vigtigt, at man tidligt i sit liv forankrer sig på arbejdsmarkedet, siger han i dag til TV2 Øst.

Løsningen hedder ifølge Thomas Adelskov uddannelse. Og mere uddannelse. Men indtil den unge enten har en afklaring om sin situation, en uddannelsesplads eller en praktikplads, så kan aktiveringen altså hedde rensning af strand. Det giver god mening, mener borgmesteren.

- Der er ikke tale om, at vi fyrer nogen servicemedarbejdere. Vi har hævet serviceniveauet. Og det er meningsfyldt aktivering. Vi har altså 140.000 gæster i Odsherred om sommeren, og så er det dejligt, at området heroppe ser pænt ud. Det tror jeg også godt, at de unge kan se.

Og spørger man de unge, så giver det faktisk god mening. Chano Jørgensen er selv kontanthjælpsmodtager, 25 år og i gang med tvungen uddannelsesforberedelse. - Jeg synes at det er en god ide. Man kommer jo ikke videre med sit liv, ved at rende derhjemme, siger han i dag til TV2 Øst.

Nanna Jørgensen på 19 år er enig. - Jeg har fået utroligt meget ud af at blive skubbet ud i aktivering, og prøvet nogle forskellige ting. Så at andre også bliver det, synes jeg er godt. Det er ikke sundt bare at sidde derhjemme, siger hun.


Nyhedsoverblik