Nyt superfængsel er fejlplaceret

Foto: TV ØST

Det nye fængsel på Falster er fejlplaceret, mener både eksperter og indsatte.

Det kommende superfængsel på Falster bliver bygget alt for langt ude på landet. Sådan lyder kritikken både fra fangernes forening og en ekspert. Det skriver P4 Sjælland.

- Nørre Alslev ligger langt væk og alle undersøgelser viser, at kontakten til de pårørende er det vigtigste, hvis indsatte skal holdes væk fra kriminalitet, når de kommer ud af fængslet, siger Claus Bonnez, der er formand for fangernes forening Krim.

Kritikken bakkes op af professor og kriminolog Vagn Greve:

- Det er et klart brud på nærhedsprincippet, nemlig princippet om, at fanger skal afsone så tæt på familien som muligt, siger han.

Vagn Greve understreger, at både det nye fængsel i Østjylland og det kommende i Nørre Alslev er en alvorlig fejltagelse.

En af de politikere, som har kæmpet hårdt for at få det nye superfængsel til Falster er folketingsmedlem og medlem af Guldborgsund kommunalbestyrrelse Rene Christensen fra Dansk Folkeparti.

- Vi prioriterer statslige arbejdspladser til udkantsområdet højest, siger han og tilføjer: - at de indsatte skulle have tænkt på kontakten til familien før de begik kriminalitet.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App