Nyt håb for dagpengemodtagere

Nu er der hjælp til de meget omtalte arbejdsløse danskere, der mister dagpengene til nytår. Regeringen fremlagde onsdag en plan for at skaffe 12.500 akutjob.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Jan Thaulov Kristensen fra Slagelse er blevet daglig gæst på byens jobcenter. Tidligere havde han en god stilling i en trælast, men for halvandet år siden blev han arbejdsløs.

- Det er meget frustrerende. Man har en fornemmelse af, at der aldrig sker noget. Lige meget hvad man gør, er det aldrig godt nok, fortæller den ufaglærte dagpengemodtager, der efter reglerne mister sin dagpengeret til marts.

Men nu ser det ud til, at der er håb forude for Jan Thaulov Kristensen og andre i samme situation. Regeringen vil reservere 12.500 stillinger til de ledige, der mister dagpengene fra nytår. Aftalen er indgået med Dansk Arbejdsgiverforening, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner.

- Der er to rigtig gode ting ved den her aftale. Den ene er den indlysende, at vi redder nogle af dem, der er lige på grænsen til at falde ud af dagpenge. Den anden er, at det for en gangs skyld er arbejdsgiverne, som skal tage et tiltag. Det plejer at være fagbevægelsen, der skal kæmpe for arbejdstagerne. Så det er jeg rigtig glad for, siger Carsten Bloch Nielsen, afdelingsformand i HK Sjælland.

I en af de kommuner, hvor flest dagpengemodtagere er på vej ud I kulden, er borgmesteren glad.

- Det har jo længe været diskuteret, hvad vi skulle stille op med de rigtig mange mennesker, der kommer i klemme her fra den 1. januar. Derfor er det glædeligt, at der nu er taget initiativ til at hjælpe dem ud på arbejdsmarkedet, fastslår Lis Tribler (S), borgmester i Slagelse Kommune. 

Regeringen vil belønne arbejdsgiverne med 25.000 kroner pr. job de skaffer. Det er planen, at aftalen træder i kraft til november, men udløber igen næste sommer. Alligevel mener borgmesteren ikke, at man på den måde risikerer at udskyde problemerne.

- Det håber vi ikke. Vi håber, at der kommer flere job, og at der kommer gang i hjulene igen. Derfor kan det være en rigtig god indsats i forhold til dem, der har været ledige i to år. For vi ved, at det er svært at komme tilbage på arbejdsmarkedet, når man har været ledig i en periode. Så er arbejdsgiverne ikke så villige til at tage folk ind, udtaler Lis Tribler.

Jan Thaulov Kristensen er mere forbeholden over for planen.

- Det kan jo også gå galt. Ligesom alle de andre ting, der er gået galt med den her regering ved magten, lyder det fra Jan Thaulov Kristensen, der dog nærer et håb om, at planen virker, så han kan få sit højeste ønske opfyldt og komme i job igen.


Nyhedsoverblik