Nykøbing F. sygehus måske ikke så farligt endda

Foto: TV ØST

Det er muligvis ikke sygehuset i Nykøbing Falsters skyld, at det har meget høje dødstal.

Det er ikke givet, at Nykøbing Falster sygehus er dårligere end andre sygehuse, selvom deres dødstal blandt patienter er markant højt. Det konstaterer en af undersøgelsens forskere nu. Overlæge Mette Nørgaard fra Århus Universitetshospital mener, årsagen måske skal findes et andet sted.

- Vi har ikke taget højde for patienternes livsstil. Vi har kun taget højde for antal gange patienterne tidligere har været indlagt, så vi kan ikke udelukke, at patienternes livsstil kan være en del af forklaringen på de høje dødstal, siger overlægen til P4 Sjælland.

Sygehuset på Falster skal dog ikke hvile på laurbærene af den grund, mener Mette Nørgaard. Med så høje dødstal bør sygehuset - uanset årsagen - fokusere på at få dem nedbragt.

Et andet led i forklaringen bag tallene kan være, at eksempelvis på Rigshospitalet udskriver kræftpatienter, mens de er i live, når behandlingen er opgivet.

- Denne måde at organisere behandlingen på kan også påvirke Nykøbing Falsters tal i negativ retning, siger Mette Nørgaard.    

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App