Nyhed om sejlerfamilie spreder glæde blandt somaliere

Foto: TV ØST

Det er meget dejligt at høre, at de er hjemme i Danmark igen, siger herboende somalier fra Kalundborg ovenpå nyheden om at sejlerfamilien fra Kalundborg befinder sig i Danmark og efter omstændighederne har det godt.

- Jeg har været meget bekymret. De kommer her fra Danmark, fra Kalundborg, og vi bor her i Kalundborg. Vi har det godt her, mine børn og jeg selv får fri skolegang, og vi har fundet fred og ro i Danmark. Så selvfølgelig har vi været meget bekymrede over, at en dansk familie har været taget som gidsler af somaliske pirater, siger Rahmo Geddi i dag til TV2 Øst.

I dag bekræfter Europæiske at den danske sejlerfamilie fra Kalundborg igen befinder sig i Danmark. Familien er blevet undersøgt af læger, og de har det efter omstændighederne godt. Blandt andet er de ikke underernærede. Den oplysning undrer ikke Rahmo Geddi.

- I Somalia er der tradition for, at man behandler sine gæster, eller folk, der er blevet kidnappet, ordentligt. Blandt andet sørger man for, at de får mad, siger hun til TV2 Øst.

Familiernes børn kender hinanden fra fritidsaktiviteter i Kalundborg, og den somaliske families børn har ofte spurgt deres forældre, om hvordan det kan være, at de danske børn er blevet kidnappet af somaliske pirater. - Det er svært at svare på, for jeg ved det heller ikke, siger Farah Ali, der er børnenes far.

- Det var ihvertfald en meget stor lettelse at høre, at familien er kommet hjem igen. Det har ikke været let at være holdt gidsel i over et halvt år, siger han i dag.

01:01 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App