Nye former for kødfusk kræver kontrol

Fejl eller fusk. I 14 procent af de kontrolbesøg som Fødevarekontrollen har aflagt de sidste tre dage var alt ikke som det skulle være.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ud over tre sager om ompakning af kød, i Bilka i Fields, Kvickly i Jyllinge og SuperBest i Jyderup har fødevarekontrollen fundet 17 andre tilfælde af forskellig fusk med madvarer i butikkerne.

Fødevareminister Eva Kjer Hansen siger til DR-Nyheder at der viser, at der skal sættes ind med målrettede kontrolkampagner frem for rutinekontroller.

- Vi kan se at effekten er meget større, når vi sætter målrettet ind overfor de problemer, der opstår, siger Eva Kjer Hansen til DR Nyheder/Penge.

Kontrolchef Bjørn Wirlander fra Fødevareregion Øst fortæller, at der er tilfælde, hvor for gamle råvarer er blevet hakket og lagt i køledisken igen i den nye form.

I andre tilfælde er tilbudsmærkater - bevidst eller ubevidst - placeret så de dækker datomærkningen, og endelig er der fundet eksempler på at der der blandet oksekød i pakker med hakket kalv og flæsk.

Bjørn Wirlander glæder sig over at de seneste kontrolbesøg har vist, at der er færre som føler sig fristet af at pakke gammelt kød om og give det ny datomærkning.

Til gengæld siger de nye typer snyd ham, at der stadig er behov for at holde et vågent øje med madvarerne i butikkernes kølediske.

- Det siger også, at det ikke er godt nok, at vi skal arbejde målrettet og kampagneagtigt med denne her type overtrædelser, siger kontrolchef Bjørn Wirlander til DR Nyheder/Penge.


Nyhedsoverblik