Nye borgere strømmer til Ringsted

Foto: TV ØST

Som den eneste kommune på Sjælland uden for hovedstadsområdet kan Ringsted de kommende år prale af en markant vækst i befolkningen, viser tal fra Danmarks Statistik.

I år 2040 vil Ringsted Kommune være vokset til 37.006 borgere. Det er en vækst på hele 12, 5 procent, og det er overraskende.
Dansk Byggeri udsender i dag et nyt nummer af bladet Barometer. Heri har Dansk Byggeris seniorøkonom Finn Bo Frandsen gransket statistikkerne.

- Man kan godt have tillid til Danmarks Statistiks befolkningsfremskrivninger. De er meget robuste, siger Finn Bo Frandsen til Dagbladet Ringsted.

Ifølge Danmarks Statistik vil antallet af 0-6 årige falde med 101 barn i år 2015. Kommunen regner med, at 350 institutionspaldser står tomme om et par års tid.

I den anden ende gælder det for Ringsted som for resten af landet, at en markant del af tilvæksten vil være ældre mennesker.
I år forventes der for eksempel, at syv borgere fylder 99 år eller mere. I år 2040 vil der være 27 borgere tæt på de 100 år.
Også i grupperne fra 40 til 90 år stiger indbyggertallet. Seniorøkonom Finn Bo Frandsen råder kommunen til at sikre, at der er et godt udvalg af ældre-/handicapvenlige boliger fremover, og så kan det betale sig at støtte kulturlivet.
- der skal jo også være noget for de ældre at beskæftige sig med, siger Finn Bo Frandsen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App