Det vi har sammen

Nye borgere strømmer til Ringsted

Foto: TV ØST

Som den eneste kommune på Sjælland uden for hovedstadsområdet kan Ringsted de kommende år prale af en markant vækst i befolkningen, viser tal fra Danmarks Statistik.

I år 2040 vil Ringsted Kommune være vokset til 37.006 borgere. Det er en vækst på hele 12, 5 procent, og det er overraskende.
Dansk Byggeri udsender i dag et nyt nummer af bladet Barometer. Heri har Dansk Byggeris seniorøkonom Finn Bo Frandsen gransket statistikkerne.

- Man kan godt have tillid til Danmarks Statistiks befolkningsfremskrivninger. De er meget robuste, siger Finn Bo Frandsen til Dagbladet Ringsted.

Ifølge Danmarks Statistik vil antallet af 0-6 årige falde med 101 barn i år 2015. Kommunen regner med, at 350 institutionspaldser står tomme om et par års tid.

I den anden ende gælder det for Ringsted som for resten af landet, at en markant del af tilvæksten vil være ældre mennesker.
I år forventes der for eksempel, at syv borgere fylder 99 år eller mere. I år 2040 vil der være 27 borgere tæt på de 100 år.
Også i grupperne fra 40 til 90 år stiger indbyggertallet. Seniorøkonom Finn Bo Frandsen råder kommunen til at sikre, at der er et godt udvalg af ældre-/handicapvenlige boliger fremover, og så kan det betale sig at støtte kulturlivet.
- der skal jo også være noget for de ældre at beskæftige sig med, siger Finn Bo Frandsen.

Tip os Har du et godt tip?