Det vi har sammen

Asylcenter er velkomment i Ringsted

Foto: TV ØST

Danmark har problemer med at få afviste asylansøgere tilbage til hjemlandet. Det fører til flere asylcentre og der kommer et nyt her i regionen, mens Sigerlev Asylcenter udvides.

I løbet af årets første måneder er antallet af personer i asylsystemet steget med cirka 100 om måneden fra godt 4200 til 4800.

Det er langt mere, end det eksisterende asylsystem kan bære. Derfor planlægges nye centre - og et af dem skal muligvis ligge  i Ringsted.

Her er det planerne, at asylcenteret skal indrettes i den tidligere sygeplejeskole og Ringsteds borgmester Niels Ulrich Hermansen ser afslappet på de protester, der måske vil opstå:

- Det er mit indtryk, at det ofte er få, der protesterer. Byrådet er nødt til at se problemerne i et større perspektiv. Vi har at gøre med mennesker i en ulykkelig situation, så vi har en pligt til at hjælpe, siger Niels Ulrich Hermansen til P4 Sjælland

I april blev planerne om et asylcenter i Sæby skrinlagt. Her var de lokale protester så voldsomme at Kalundborgs politikere måtte opgive planerne om et center

Tip os Har du et godt tip?