Det vi har sammen

Ny struktur skal give bedre skole i Faxe

Foto: TV ØST

Undervisningsministeriet dumper Møllevangskolen i Faxe i en ny undersøgelse. En ny skolestruktur i kommunen vil forbedre kvaliteten, håber politikere og skolele

Møllevangskolen i Faxe er blandt de 17 ringeste i landet i forhold til kvalitetsforventningerne, fastslår Undervisningsministeriet i en ny opgørelse. Det ærgrer næstformanden i skolens bestyrelse.

- Det er noget skidt. Det er ikke rart, at blive udnævnt til en dårlig skole. Det føler jeg ikke, vi er, lyder det fra Poul-Erik Jørgensen, der selv har en søn, der netop er gået ud af 9. klasse, samt en dreng i 7. klasse.

Næstformanden peger på manglende ressourcer som det store problem, og politikerne er kommet på banen.

- Det er ikke tilfredsstillende. Derfor har vi besluttet at øge budgetterne til kvalitet i folkeskolen med godt fem mio. kroner i det kommende budget, siger Knud Erik Hansen (S), borgmester i Faxe Kommune.

Desuden har man ændret skolelstrukturen i kommunen. Tidigere var der 12 små skoler nu er der tre store. Det gir mulighed for øget samarbejde mellem lærerne og dermed et højere fagligt niveau, håber skolen.

- Netop den nye struktur i Faxe, giver nogle flere muligheder. Og det giver os nogle muligheder for at komme videre, erklærer Mette Løvbjerg, leder af Midtskolen i Faxe Kommune, som Møllevangskolen er en del af.

Undervisningsministeriet er i dialog med Faxe Kommune for at få hævet skolekvaliteten.

02:07 Luk video

Du kan se karaktergennemsnittet for din skole her

 

Tip os Har du et godt tip?