Ny radiokanal til Lolland-Falster

Foto: TV ØST

Fra den 1. maj sender HLRadio 15 timer om ugen til lyttere på Lolland og Falster. En radiostation båret af frivillige kræfter og lokale talenter.

- 3,2,1 - GO! Hjertelig velkommen på HLRadio på vores premieredag.

I dag klokken 12 gik den nye radiokanal HLRadio i luften. 15 timer om ugen sendes der direkte fra lokalerne i Maribo til lyttere på Lolland og Falster.

- Vores radio er anderledes, fordi vi engagerer foreninger og frivillige på radioen, som skal sørge for at spille noget god musik for folket, siger Kim Hemmingsen, som er initiativtager til HLRadio.

Frivilligt engagement

Det er netop de frivillige kræfter, som skal drive radiokanalen. Her kommer både til at være lidt for countryelskerne, jazzentusiasterne og dem, der mere er til elektronisk musik. En af de førstnævnte er Jan Østergaard, der er formand for Maribo Country Music Club. Sammen med sin kone og søn skal han være vært på et af ugentlige radioprogrammer.

- Vi vil meget gerne have noget mere countrymusik i radioen, for det hører man ikke så meget af. Derfor var det en oplagt mulighed for os, når vi godt kan lide at lave noget som det her, siger Jan Østergaard.
Maribo Jazz skal også være værter på et ugentligt program, mens tre elever fra det lokale gymnasium har fået mulighed for at lave deres egen studenterradio.

- Vi er ikke afhængige af at skulle have en million lyttere, så vi kan egentlig gøre, som vi har lyst til og prøve nogle ting af, som vi ikke har mulighed for andre steder, siger Kim Henningsen.

Radiokanal uden frekvens

HLRadio skal ikke kun spille musik. I studiet er opsat kameraer til at filme aktiviteten i radiostudiet alle 15 timer om ugen, så seerne kan følge med i, hvad der foregår i studiet, hvis man har kabel-TV i lokalområdet.

Men leder man efter kanalen på radioen, så kommer man til at lede længe. HLRadio har nemlig ingen radiofrekvens, men kan til gengælds både ses og høres både på internettet og på kabelnettet.

01:44 Luk video

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App