Ny lov kan tage livet af taxi-selskaber

Foto: TV ØST

En ny lov vil give bus-selskaber lov til at overtage stadig mere af kommunernes taxi-kørsel. Det truer taxi-dækningen på landet, frygter chauffører.

Hvis den største kunde forsvinder, så kan det blive svært at holde liv i de små taxiselskaber på landet.

Det frygter taxichaufførene i hvert fald selv, efter en ny lov i langt højere grad vil give busselskaber og andre lov til at overtage kommunernes taxikørsel – for eksempel af handikappede eller skoleelever med særlige behov.

Ved at skifte til busselskaberne sparer kommunerne penge, da bussernes chauffører kører på timeløn uden taxameter. De kaldes EP-vogne, og er noget taxachaufførerne frygter.

- Vi er meget bekymrede, for det er helt sikkert, hvis loven bliver indført, at den vil smide os på gaden, inden der er gået to år. Det handler ikke om, om vi vil komme til at miste vores job, men om hvornår det sker, siger taxichauffør Meralem Garges fra Slagelse til Sjællandske.

Han venter, at den nye lov vil ramme muligheden for at yde service i landdistrikterne.

- Vi er en uddøende race på grund af EP-vognene, der underbyder os ved ikke at følge de overenskomster, som er gældende i det danske erhverv. Det er ren slavehandel den måde, som de behandler deres chauffører på, siger han til avisen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App