Ny klub for krigsveteraner

Foto: TV ØST

Mange krigsveteraner har det svært når de tager væk fra krigszonerne, og kommer hjem til det fredelige Danmark. Nu har en tidligere soldat, som selv er ramt af posttraumatisk stress taget initiativ til at hjælpe andre.

For nogle mennesker er en græsplæne ikke bare en græsplæne - det er et potentielt minefelt.

Og for dem kan en almindelig grussti være fyldt med vejsidebomber.

En af dem er Martin Lauridsen fra Bandholm. Han har i sin tid som soldat været udsendt 8 gange til Balkan, Irak og Afghanistan. Og der har han set de mest forfærdelige ting.

- Det har været kvinder og børn, der er blevet dræbt, massegrave, kammerater der er blevet dræbt af vejsidebomber eller panserværnsraketter og ildkampe, siger han.

Derfor har han haft det svært med at vende tilbage til Danmark og leve et normalt liv. Han har fået diagnosen postrtraumatisk stress syndrom. Men derfor ved han også hvad soldater har brug for når de kommer hjem. Og det er ofte så simpelt som at have nogen at snakke med.

Så i dag åbnede han en veteranklub i Frivillig Centeret i Maribo, hvor ´man kan komme og snakke, hvis man har været udsendt eller hvis man er pårørende til en soldat. Og klubben er lavet for dem der bor på Lolland-Falster, men som ikke har overskud til at køre langt for at få hjælp.

- Jeg tror ikke at vores veteraner kører til Ringsted eller København, siger han.

Derfor er klubben nu åben for alle veteraner og pårørende hver mandag fra 14-18. Og allerede nu har Martin Lauridsen fået besked fra de første 15 der vil bruge det.

- Det er ikke et spørgsmål om hvis det bliver en succes. Det bliver en succes, siger Martin Lauridsen.

01:48 Luk video

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App