Ny energiplan - en gyser for 739.000 boligejere

Foto: TV ØST

For danskere, der opvarmer boligen med naturgas eller fyringsolie, kan regeringens nye energiplan blive dyr.

For danskere, der opvarmer boligen med naturgas eller fyringsolie, kan regeringens grønne energiplan - som disse dage er under forhandling - blive en regulær gyser. Det skriver Ekstra Bladet fredag.

739.000 husstande, hver tredje bolig i Danmark, kan blive hårdt ramt af planen, som lægger op til, at landets 399.000 naturgasfyr og 340.000 oliefyr skal skrottes.

Det ventes, at det i løbet af få år bliver forbudt, at udskifte et udtjent oliefyr med et nyt - og at al fyring med fossile brændsler skal være helt udfaset om 18 år.

Ifølge fagfolk, Ekstra Bladet har talt med, kan det koste de berørte boligejere op mod 150.000 kroner - afhængigt af den nye varmekilde. Typisk vil oliefyrets afløser være en varmepumpe, der i snit koster netop omkring 150.000 kroner for et almindeligt parcelhus.

I alt bliver der tale om en historisk kostbar omlægning for milliarder af kroner, som især vil ramme landets tyndest befolkede kommuner, hvor indbyggerne har langt til nærmeste fjernvarmeværk.

Socialdemokraternes energiordfører Pernille Rosenkrantz-Theil erkender, at der i energiplanen ikke indgår en løsning for kompensation til boligejerne.

Men hun foreslår, at besparelsen på ikke længere at bruge olie, skal udgøre betalingen for det nye anlæg. En sådan løsning skal dog først forhandles politisk, når energiplanen er vedtaget, forklarer hun.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App