Det vi har sammen

Novo og Statoil lagde pres på transportministeren

Foto: TV ØST

Kalundborg virksomhederne har sammen med Kalundborg Kommune lagt pres på trafikudvalget og Transportministeren for at få den motorvejsudvidelse, der nu er på vej

I et brev stilet til medlemmerne af trafikudvalget den 20. januar 2009 januar skrev virksomhederne, at motortrafikvejen mellem Holbæk og Kalundborg er en "klar hæmsko for anlæggenes fortsatte udvikling i området".

- Vi har lagt pres på for at få denne her motorvej gennem, for det har betydning for vores muligheder for at rekruttere nye højtuddannet medarbejdere, siger produktionschef i Novo Zymes Jens Møller Nielsen i dag til TV2 ØST.

Statoil-Hydro, Novo Nordisk A/S og Novozymes har sammen med Kalundborg Kommune lobbyet for motorvejen, og Transportminister Lars Barfoed medgiver at der bliver lyttet når det tunge erhvervsliv ytrer ønsker:

- Det er ikke virksomhederne alene, men det er klart at vi tager deres ønsker med i det store perspektiv. Der er en meget positiv erhvervsudvikling i gang i Kalundborg. Der er en dybvandshavn og vi vil gerne have mere gods til den havn, siger Transportministeren til TV2 ØST.

Vedligeholdelseschef i Statoil-Hydro Claus Koch er glad for at ministeren lytter:

- Til raffinaderiet bruger vi mange eksterne service-leverandører, og nu får de bedre mulighed for at slå sig ned i Kalundborg området, det giver bedre vilkår for os, siger han.

Tip os Har du et godt tip?